Axepeditie

Bewegen in het bos

Axepeditie biedt op de maandag en dinsdag wekelijks bewegen in het bos aan. In groepsverband gaan we op een rustig tempo aan de gang met survivaltraining, spelletjes, samen in het bos spelen en sporten, kampvuurtjes maken en nog veel meer.

Doelgroep

Kinderen die bij Axepeditie deelnemen aan bewegen in het bos kunnen moeilijk of niet meekomen met regulier sporten, doordat dit cognitief en/of fysiek te snel gaat of te moeilijk is. In de groepen die deelnemen aan bewegen in het bos is iedereen gelijk en ligt de nadruk op mogelijkheden, teamwork, plezier en een goede sfeer.

Één voorwaarde voor de groepen is dat kinderen zelfstandig kunnen lopen.

Fysieke en sociale ontwikkeling  

Kinderen die bij Axepeditie deelnemen aan bewegen in het bos werken aan hun eigen leerdoelen. Voordat er gestart wordt vindt er een intake plaats waarin er samen met het kind en de ouders/verzorgers leerdoelen worden opgesteld. Tijdens het bewegen in het bos wordt er spelenderwijs gewerkt aan de fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren samenwerken door bijvoorbeeld samen een hindernis te voltooien of een hut te bouwen. De fysieke ontwikkeling wordt onder andere gestimuleerd door het klimmen tijdens de survivaltraining.

Locatie

Bewegen in het bos vindt plaats op het terrein van 7Hills (http://7hillssurvival.nl). Op dit mooie en uitdagende terrein in het bos is het bijna onmogelijk om stil te staan.

St. Maartenschool

Op dinsdag staat er om 14:30 een busje klaar bij de St. Maartenschool om de kinderen na schooltijd naar het terrein van 7Hills te brengen. Het is geen vereiste dat het kind op de St. Maartenschool zit, gaat het kind naar een andere school, dan kunnen we kijken naar andere vervoersmogelijkheden. Van 15:00 tot 17:00 uur zijn we op het terrein van 7Hills aan het bewegen in het bos. De ouders halen de kinderen om 17:00 op bij de poort van 7Hills.

Kinderen kunnen aangemeld worden via de huisarts of het sociaal-wijkteam.

Groepen en bijbehorende tijden

Maandag 15:00-17:00 voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar.
Maandag 17:30-18:30 voor de leeftijd 13 t/m 18 jaar.

Dinsdag 15:00-17:00 voor de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. 

Maximaal 8 kinderen/jongeren per groep.

Er wordt samen gekeken in welke groep het kind het beste past.

Bij vragen of interesse mag u altijd contact opnemen.

© 2024 Axepeditie | Algemene voorwaarden Axepeditie

Thema door Anders Norén