Axepeditie

Ons team

Bo Lentjes

Bo Lentjes
Groepsbegeleider en ambulant begeleider

Ik vind het belangrijk om iets te doen waar ik gelukkig van word

Hallo! Mijn naam is Bo Lentjes, ik stel me graag aan jullie voor. Ik geloof dat je uit moet gaan van dat wat je graag doet en dat wat je in beweging zet. Sporten is mijn grote passie, voetballen, crossfit/fitness, mountainbiken en hardlopen beoefen ik graag. Ik ben gek op het ontdekken van landen. Mijn vrije tijd besteed ik dan ook graag aan reizen. Na mijn middelbare school ben ik naar het CIOS in Arnhem gegaan. In 2015 heb ik het CIOS afgerond en ben ik afgestudeerd als sociale bewegingsagoog. De laatste twee jaar van het CIOS heb ik stagegelopen in het cluster 4 onderwijs. Ik heb de sportlessen voor jongeren van 11 t/m 17 jaar verzorgd. Naast het sporten werd er in deze sportlessen ook aan andere ontwikkeldoeleinden gewerkt. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de doelgroep waar ik nu met veel plezier mee werk.

In 2013 ben ik tijdens mijn buitensport stage begonnen met werken in de jeugdzorg. Ik ben mijn carrière in de zorg begonnen bij ‘BuitenGewoon logeren’. Dit is een organisatie die kinderen op een unieke manier, spelenderwijs en lekker in de buitenlucht begeleid. Buitengewoon biedt dag-, weekend en vakantieopvang aan jongens tussen de 8 en 18 jaar, met ASS, ADHD, leerproblemen en aanverwante problematiek. In 2016 ben ik begonnen met de deeltijdopleiding Social Work aan de HAN. In 2017 heb ik mijzelf aangemeld bij de Kamer van Koophandel en ben ik begonnen als zelfstandige zonder personeel (ZZP). Ik vind het belangrijk om iets te doen waar ik gelukkig van word. Het op mijn eigen manier begeleiden en helpen van jongeren vind ik fantastisch om te doen. In 2020 ben ik afgestudeerd als Social Worker met uitstroomprofiel jeugd.

Door mijn collega’s word ik omschreven als enthousiast, creatief, leergierig, serieus, betrokken, duidelijk, accuraat en als een teamspeler.

Ruben van den Berg

Ambulant begeleider

Het sporten wil ik dan ook graag inzetten tijdens het begeleiden

Hoi allemaal. Mijn naam is Ruben van den Berg en ik wil me aan de hand van dit bericht graag even voorstellen. In 2015 ben ik gestart met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). Ik ben nu bezig met mijn minor Levensloop bij Autisme en ik hoop in februari 2021 afgestudeerd te zijn.

Mijn carrière in de zorg is in 2016 begonnen, waar ik bij Buitengewoon logeren mijn eerste stage heb gelopen en waar ik nu werk. Dit is een buitenschoolse kinderopvang organisatie voor kinderen met een ontwikkelingsbeperking en/of gedragsproblematiek zoals autisme, ADHD, leerproblemen en aanverwante problematiek. Daar leren we de kinderen omgaan met hun leerproblemen, dit wordt gedaan op een spelenderwijs door middel van buitenschoolse activiteiten te ondernemen.

Door verschillende stages te hebben gelopen ben ik erachter gekomen, dat ik het erg leuk en uitdagend vind om mensen in de ambulante zorg te begeleiden. Verder ben ik ook iemand die erg geniet om buiten te zijn en speel ik graag verschillende sporten. Bijvoorbeeld tennis, squashen en hardlopen. Het sporten wil ik dan ook graag inzetten tijdens het begeleiden.

Vanaf 2018 ben ik begonnen als ZZP’er en ik wil dit graag uitbreiden in de ambulante sector. Ik wil graag mensen helpen die problemen hebben op verschillende gebieden, zoals problemen bij: prikkelverwerking, cognitieve ontwikkeling, hyperactiviteit, taal/spraak en emotie-regulatie. Ik ben al vier jaar actief in de zorg en ik doe mijn werk met erg veel plezier!

Hester Appelman

Groepsbegeleider

Ik help de kinderen graag maar ben ook voorstander van ‘van proberen kan je leren’

Hallo allemaal, ik ben Hester Appelman. Naast mijn werk als kinderergotherapeut begeleid ik op dinsdag een groep van Axepeditie bij Bewegen In Het Bos.

Na jarenlange oppaservaring wist ik het zeker; ik wil met kinderen werken. Januari 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan binnen de doelgroep kinderen binnen het speciaal en regulier onderwijs. 

Mijn ervaringen als kinderergotherapeut neem ik mee tijdens het werken bij Axepeditie. Ik denk altijd in mogelijkheden en vind het heel waardevol dat bij ons iedereen terecht kan om een leuke middag te hebben samen met anderen. Ik help de kinderen graag maar ben ook voorstander van ‘van proberen kan je leren’. Samen met de kinderen in de praktijk zoeken naar een manier die bij ze past, of dat nou gaat om zelf je beker open kunnen maken, veters strikken, over een obstakel klimmen of simpel weg een opstapje zelfstandig op en af kunnen. Voor mij staat Axepeditie voor samen ontdekken, plezier maken, van elkaar leren en ontwikkelen.

Ik beleef veel plezier aan dit werk door het enthousiasme van de kinderen, het ondeugende en het stralen wanneer ze trots zijn op zichzelf. 

© 2024 Axepeditie | Algemene voorwaarden Axepeditie

Thema door Anders Norén