Axepeditie

Visie

Niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden!”

Wij begeleiden jongeren op een actieve en enthousiaste manier. Actief betekent voor ons niet stilzitten maar erop uit gaan. Door op een actieve manier te begeleiden wordt leren door te ervaren mogelijk gemaakt. Zo werken wij met jongeren aan leerdoelen en andere belangrijke ontwikkelgebieden zoals samenwerken, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en communicatieve- en sociale vaardigheden.

Een goede relatie met de jongere staat centraal, op deze manier creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving. Zo zijn wij niet alleen de begeleider maar ook een maatje, klankbord en een vertrouwenspersoon met een voorbeeldfunctie. Wij streven ernaar dat jongeren tijdens de begeleiding veel leren maar vooral ook plezier beleven! Jongeren worden veel meegenomen in het bedenken van de daginvulling.

Een positieve benadering is kenmerkend voor ons, wij proberen goed gedrag zo veel mogelijk te complimenteren en negatief gedrag, waar dit kan, te negeren. In de begeleiding is (bijna) alles mogelijk. Wij zeggen daarom ook niet snel ‘nee’ tegen jongeren maar bedenken samen hoe we dat gaan doen. Niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden!

© 2024 Axepeditie | Algemene voorwaarden Axepeditie

Thema door Anders Norén